Dugóviasz

Színes dugóviaszok


A dugóviasz használata a parafadugóval palackozott borospalackok esetében tökéletes megoldás a palackok végső díszítésére, lezárására. Nyitáskor könnyen el lehet távolítani, nem morzsálódik és késsel is vágható.

A viasz használata a borospalackok tradícionális zárásához a mai napig elfogadott és kedvelt megoldás.
Használata kimondottan előnyös, ha a palackozott tétel mennyisége nem nagyipari mennyiség, így egy egyedi szín és pecsétnyomó használatával jól megkülönböztethető és rusztikus megjelenítést adhat a borászatnak.
Az általunk forgalmazott dugóviaszok a rendelkezésre álló kb 60 színből és árnyalatából rendelhető, amelyek egy részét a képekre kattintva megtekintheti.
Amennyiben nem találja az Önnek tetsző árnyalatot, megfelelő mennyiségű igény esetén a kért színt is le tudjuk Önnek gyártatni.
Ez a dugóviasz elvileg használható bármilyen viaszológépben, amely 90-97°Celsius közötti hőmérsékleti tartományban dolgozik.
Mi kimondottan ajánljuk az általunk forgalmazott viasz felhordó berendezéseket (kézi viaszoló, vagy a félautomata, automata gépek) a palackozáshoz, mert ezeken már bizonyítottan problémamentes volt a viasz felhordása és a tapadás.

Dermedéspont  60-65°C
Lágyuláspont  65-70°C
Viszkozitás 100°C-nál   980-1350 cP
Olvadáspont  70-75°C

A viasz legmegfelelőbb hőmérséklete a tökéletes felhordáshoz körülbelül 94-97°C.


A palackok viaszolásához a következő eszközeinket ajánljuk:

Fel az oldal tetejére!