Csavarzárak

Csavarzár habzóborokhoz, szénsavas italokhoz


A csavarzárak egyre jobban fejlődő piaca és a vásárlóközönség általi elfogadottsága egyre jelentősebb szereplővé emeli ezt a termékcsaládot a borászati csomagolóanyagok, azon belül a palackzárást biztosító kapszulák között. A csavarzár használata kiküszöböli a megfolyást a TCA fertőzést, ugyanakkor az ízek, aromák, illatok tökéletes konzerválását biztosítja. A röviditaloknál régóta használt palackzárási technológia a csavarzár képében beköszöntött a borászati ágazatba is és a jelen állás szerint egyre nagyobb teret követel magának.

A Vinodress Kft által forgalmazott csavarzárak lehetőséget adnak a palackok hagyományos dekorálására, biztosítják a palack zárását, és a bor érlelését, vagy a palackban való érés megállítását a csavarzárban elhelyezett betéttől függően. A csavarzár a betét segítségével pontosan a borász elvárásainak megfelelő zárást biztosít, mindezt természetesen a hagyományos parafadugó használatának mellőzésével.
Tiszta alumínium ötvözetből készült csavarzáraink a belső betét használatával íz-és aromazáró tulajdonságokkal rendelkeznek, mivel a betétek laboratóriumi teszteken bizonyították ezen képességeiket. A borokkal érintkező betétek egészségre nem ártalmas, pvc mentes műanyagból, illetve, műanyag fólia bevonatú ónlemezből állnak, amely semmiféle íz, vagy aromaváltozást nem okoznak, nem szennyezik és nem változtatják meg a bor, illetve egyéb ital struktúráját, aromáját, illatanyagait.

A csavarzár felhelyezése egyszerű és problémamentes. Ugyanakkor nagyfokú odafigyelést igényel, mivel a helytelen felhelyezés, a pengék nem megfelelő beállítása következtében a csavarzár nem biztosít teljes zárást, így az oxidáció folyamatossá válhat, ami a bor idő előtti romlását okozhatja.


A habzóboroknál természetesen oda kell figyelni a megfelelő betét kiválasztására is, mert a nem megfelelően kiválasztott betét felhasználásakor a nagy belső nyomás hatására a bor kifolyik, a gáz távozik, így a bor elveszti gáztartalmát és megszűnik habzóborként létezni.

  • A behelyezett betétek közül ismertebb a saranex betét, amely kis mennyiségű oxigénmolekulát enged át, így a bor a palackban is érlelhető, viszont a betét nem nyomástartó, így habzóboroknál a használata nem ajánlott.
  • A nagy sűrűségű saranex betét nem enged át oxigént, és nagyobb belső nyomásnak is ellenáll, így habzóborokhoz, gyöngyözőborokhoz is ajánlható a használata.
  • A sarantin betét teljes zárást biztosít, így nem enged be oxigént, és nem enged ki nyomást a palackból. A sarantin betét nyomásállósága korlátozott!

A betétek nem cserélhetőek a termékben, a gyártás során kerülnek behelyezésre, kimondottan a megrendelés alapján.

A csavarzárak egyedi kivitelezése ofszetnyomtatással és/vagy fólianyomással oldható meg, akár több színnel is.
A csavarzárak testszíne lehet standard, vagy egyedi színvilág. Egyedi szín kikeverésére lehetőség van színkód és/vagy minta alapján. A tetőlemez dombornyomással , és/vagy fólianyomással díszíthető.
A Vinodress Kft több színből folyamatos készletet is tart, de vállalkozásunk elsősorban a különleges, egyedi, megszemélyesített csavarzárak piacának szereplője.
 


Fel az oldal tetejére!